Pogoji poslovanja

POGOJI NAKUPA

Materia Prima d.o.o. – nakup v spletni trgovini petitejolie.si

Pogoji nakupa v nadaljevanju definirajo postopek naročila, plačila, dostave in vrnitve oz. reklamacije blaga, ki se nudi na naših spletnih straneh. Dobavitelj (prodajalec) blaga, ki ga ponujamo na teh straneh, je Materia Prima d.o.o., Spinčićeva 2, 51000 Reka in kupec je obiskovalec spletne trgovine, ki izbere vsaj en artikel, izpolni elektronski obrazec naročila in ga pošlje prodajalcu. Vse cene so navedene v evrih in že vključujejo DDV.

CENE

Vse cene so navedene v evrih z vključenim DDV-jem. Cene so veljavne v trenutku naročila. V primeru, da se cena tekom naročila spremeni, bo prodajalec o spremembi cene kupca predhodno obvestil. Pridržujemo si pravico do napak, v primeru le-teh bo kupec pravočasno obveščen.

V redkih primerih se zaradi tehničnih pomanjkljivosti sistema zna zgoditi, da naročen artikel ni več dostopen. V takšnih primerih Vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času in Vam nemudoma povrnili nakazana sredstva ali preklicali plačilo s kartico.

PLAČILO

Naročene artikle z ali brez stroškov dostave, odvisno od zneska naročila, kupec prodajalcu plača s splošnim plačilnim nalogom ali po povzetju, dostavljavcu ob prevzemu paketa (razen artiklov iz spletnega »Outleta«).

Stroški naročila se zaračunavajo šele po tem, ko prodajalec potrdi, da so naročeni izdelki razpoložljivi v spletni trgovini. V primeru plačila s kreditno kartico ob naročilu kupec izpolni obrazec za plačilo in se izvrši rezervacija potrebnih sredstev za nakup, transakcija pa se izvede po tem, ko prodajalec ugotovi, da so naročeni artikli dostopni.

DOSTAVA

Naročeno blago Vam bomo dostavili najkasneje v 8 delovnih dneh od dneva naročila. Dostavni rok začne teči od trenutka priliva sredstev na naš račun. V kolikor naročenega izdelka ni na zalogi, Vas bomo o tem obvestili telefonsko ali preko e-maila in se dogovorili za podaljšan čas dostave, zamenjavo za drug artikel ali preklic naročila. Če naročite več artiklov hkrati, Vam bomo poslali tiste, ki jih trenutno imamo na zalogi.

STROŠKI DOSTAVE

Brezplačna dostava po vsej Sloveniji za naročila, katerih višina zneska presega 39,99 €.                 Naročilom, katerih skupni znesek ne presega 39,99 €, se zaračunava strošek dostave v višini 10 €.

REKLAMACIJE IN POVRAČILO SREDSTEV

Kupec je ob prevzemu blaga dolžan preveriti morebitne poškodbe ali napake na artiklih in nemudoma reklamirati dostavljavcu, ki je blago dostavil oz. zavrniti pošiljko, na kateri so vidne poškodbe blaga. Kadar prejmete originalno zapakiran paket na Vaša vrata in prevzamete blago z obveznim podpisom na dostavnico potrjujete, da je dostavljeno blago neoporečno.

Kupec ima pravico do reklamacije blaga v zakonsko predpisanem roku. Reklamacije sprejemamo v pisni obliki na e-mail sales@materiaprima.com.hr s pripisom: REKLAMACIJA PO NAROČILU (št. naročila). Prosimo Vas, da se nam z opisom in/ali fotografijo napake ali poškodbe blaga oglasite na sales@materiaprima.com.hr in pristopili bomo k postopku reševanja vračila poškodovanega artikla ter reklamacije.

V primeru reklamacije je kupec dolžan prodajalcu vrniti artikel na naveden naslov v roku, ki je dogovorjen s prodajalcem. Reklamacija se bo smatrala kot veljavna, če se pri pregledu artikla ugotovi, da odgovarja pogojem za reklamacijo v skladu z Zakonom o obligacijskih razmerjih in Zakonom o varstvu potrošnikov. Prodajalec je dolžan v roku 15 dni od datuma prejema veljavne reklamacije kupcu zamenjati artikel ali vrniti celotni znesek nakazila. V kolikor vrnjeno blago ni v ustreznem stanju (nenošeno in nepoškodovano), mora kupec kriti stroške poštnine v višini 15 €, da bi Vam blago ponovno lahko poslali na domač naslov.

ZAMENJAVA BLAGA

Pravico do zamenjave blaga imajo vsi kupci. Blago lahko zamenjajo ob kritju stroškov poštnine v znesku 15 €, da bi Vam zamenjano blago lahko bilo ponovno poslano na domač naslov. Zamenjava blaga je možna v roku 7 dni od prevzema pošiljke. Zamenjavo je kupec dolžan zahtevati pisno po elektronski pošti z navedeno zadevo ZAMENJAVA: ŠTEVILKA NAROČILA v roku 7 delovnih dni od dneva prejema pošiljke. V sporočilu je treba navesti, če se artikel zamenja za enak izdelek druge velikosti ali barve oz. za drug artikel iz naše ponudbe. Artikel je treba v roku 2 delovnih dni od odobrenega zahtevka vrniti na naš naslov. Ko ugotovimo, da je vrnjen izdelek nepoškodovan in v originalni embalaži, bomo izvršili zamenjavo.

PRAVNE UREDBE

Avtorske pravice so v celoti pridržane. Celotna vsebina in oblike na straneh petitejolie.si so last podjetja Materia Prima d.o.o. Vsa vsebina, ki se nahaja na naših straneh, v kolikor ni namenjena osebni rabi, se ne sme uporabljati brez našega dovoljenja, niti dodeljevati tretjim strankam. Avtorske pravice ob prevzemanju materialov s  strani niso prenosljive na Vas v kateremkoli primeru prevzemanja ali kopiranja. Prepovedano je reproduciranje, objavljanje, distribucija, prikazovanje, spreminjanje, kreiranje izpeljank iz obstoječega dela, prodajati ali sodelovati v prodaji oz. v nobenem primeru izvažati, v celoti ali po delih, katerikoli del vsebine na straneh.